Sammanfattning

 

Omhändertagande av extremt för tidigt födda barn är mycket resurskrävande och personalen och föräldrarna ställs ofta inför svåra etiska ställningstagande. De metoder som används i vården av de mycket tidigt födda barnen är oftast utvärderade på äldre barn. Det innebär att det inte finns säkra bevis för vilken handläggning, både före och efterFlicka med småsyskon födelsen, som är den bästa för barnet.   

EXPRESS-studiens övergripande målsättningar är att öka kunskap om faktorer som kan ha betydelse för att förhindra extrem för tidig förlossning, och att förbättra den medicinska vården för barn som är födda så tidigt i graviditeten. 

Studien förväntas ha stor betydelse för vården av de extremt för tidigt födda barnen. Vi kommer att få ny kunskap om de för tidigt föddas sjuklighet och problem, inte bara som nyfödda utan också under barnaåren och i vuxen ålder. Det är viktig kunskap, eftersom målsättningen är att förbättra de för tidigt födda barnens hälsa under hela livet.

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /www/webvol15/22/zs072k8pwco0vjz/express-study.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /www/webvol15/22/zs072k8pwco0vjz/express-study.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853